Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Direction 2 P3rc3pt10n w/ Felver

April 14 @ 23:00 - April 15 @ 06:00

Iako nas još 138 dana dijeli od Adriatic Perception Festivala, koji će se održati na jedinstvenoj lokaciji Ušća Neretve, APF već dolazi k vama te svoj prvi promo party priprema 14. travnja u Lazaretima.
U osmišljavanju line-upa za ovaj event, vodili smo se kvalitetom, pa Dubrovčanima u goste dovodimo Marijana Felvera, nadaleko cijenjenog gospodina, koji je definirao zagrebačku klupsku i house scenu, provevši na njoj više od 25 godina te se predstavio klupskoj i festivalskoj publici diljem svijeta.

FELVER

Felver je oduvijek donosio najbolje suvremene i underground zvukove, no ne samo kao DJ, već i kao domaćin, organizator evenata i vizionar. Tako je pokrenuo i svoj najnoviji projekt Stereotip, u kojem je Felver kustos i domaćin niza partyja koje organizira u suradnji sa svojim prosljavljenim, dugogodišnjim prijateljem DJ Dixonom. Radio je i na legendarnom hrvatskom Radiju 101, gdje je bio vanjski suradnik emisije Deep FM od 1991. do 2001. te glazbeni urednik od 2010. do 2012.

Stereotip je event koji se uvijek održava u nedjeljnim popodnevnim satima, stvarajući kod publike sve veća i veća očekivanja u svakom pogledu. Osim što Felver i Dixon za nastupe probiru glazbene protagoniste s lokalne i međunarodne scene, događanja su pomno praćena svjetlosnim i umjetničkim izričajem na najatraktivnijim lokacijama u regiji, a ulaznice za Stereotip razgrabe se u svega nekoliko sati, i često su najpoželjnija roba na tržištu.

Počevši svoju karijeru s Cosmic Disco noćima u zagrebačkom Aquariusu, ugađajući je tijekom Wiggle nightsa u londonskom Fabricu (London) i udišući joj novi oblik svojim nedavnim projektom Fuck Your Dreams, This is Heaven u zagrebačkom klubu Masters, Felverova noćna energija i privlačnost su toliko neodoljive da u hipu može pridobiti vlastitu publiku na većini mjesta koje Regija nudi. Felver uvijek iznova dokazuje da je nezaobilazan DJ koji vas svojim zvukom vodi na jedinstveno putovanje.

Većina Felverovog umijeća seže iz njegovih Stereo Studio noći u Tvornici, offbeat koncertnog i klupskog mjesta poznatog po svom alternativnom programu u cijeloj Hrvatskoj i šire. Stereo Studio je od svog početka, 1998. godine, ugostio mnoga legendarna imena house scene, među kojima su i Dixon, Doc Martin, Richie Hawtin, Ian Pooley, Jeff Mills, Mr. C… Upravo je Stereo Studio vinuo Felvera među vodeća imena hrvatske kulturne scene i pretvorio njegovo ime u brend.

JOSH ATMAN

Iako smo ‘sa strane’ čuli raznorazne bizarne razloge stvaranja novog aliasa Jolly Jokea, nastale u ludilima beskrajnih aftera, tomu ipak nije tako. Naime, prava istina je da je Jolly poželio selektirati nešto drugačiju glazbu, pa je shodno tome stvorio novi alias, a stari ostaje rezerviran za, kako bi on sam rekao, ‘ljuti techno’.
Josh Atman za svoj premijerni nastup pod novim aliasom priprema ubojitu selekciju, koju definitivno jedva čekamo čuti.

MAROJE

Ovoga momka dubrovačka publika jako dobro poznaje, pa ne moramo posebno objašnjavati zbog čega se našao na line-upu APF promo partyja. Nastupio je na prošlogodišnjem izdanju festivala, a kako je znatiželjan po prirodi te u vječnoj je potrazi za konkretnim underground zvukom, uvijek je odličan izbor. Njegove setove krasi svježina, energičan pristup i tehnička dotjeranost. Kontradiktorno skromnom karakteru sklon je napadačkom stilu miksanja kojim prezentira glazbu s kojom se poistovjetuje gledajući na nju kao temelj i glavni razlog njegovog djelovanja s one strane pulta.

Comments

Details

Start:
April 14 @ 23:00
End:
April 15 @ 06:00
Website:
https://www.facebook.com/events/1823539164613843

Organizer

Lazareti

Venue

Lazareti
Dubrovnik, Croatia + Google Map
Close