Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Dubrovnik: Obiteljske konstelacije u ožujku

18/03/2017 @ 10:00 - 19/03/2017 @ 18:00

Dubrovnik, vikend, 18. i 19. ožujka 2017. (subota i nedjelja)
od 10 do 18 sati (s pauzom za ručak)

Dvodnevna radionica: OBITELJSKE KONSTELACIJE

“Dokle god naši preci pate u nama, ne možemo biti istinski sretni. Ako učinimo svjestan korak, činimo ga za sve prošle i buduće generacije. Tada, u jednom trenutku, prisutni smo svi, i svi nalazimo mir u isto vrijeme.”
Thich Nhat Hahn

Obiteljske konstelacije
su jednostavna i moćna tehnika koja nam pruža mogućnost da otkrijemo i duboko se pomirimo s vlastitim obiteljskim poljem, a osobito s onim što je neizrečeno i nevidljivo. Pomoću konstelacija možemo naći uzroke problema s kojima se susrećemo i uspostaviti novu ravnotežu u svom životu.

Najjednostavnije rečeno, konstelacije su jedan oblik grupne terapije za odrasle na kojoj mogu osvijestiti i razriješiti štetne obrasce ponašanja iz vlastite obitelji, a koje su nesvjesno prenijeli u vlastite odrasle živote, te ih isto tako nesvjesno prenose na vlastitu djecu.

Cilj konstelacija
je da postavimo sve na svoje mjesto. Kad je sve na svom mjestu, ljubav slobodno teče u životu, a kad nije, onda se događaju problemi. Konstelacije nam služe da osvijestimo uzrok problema, kako bismo ga mogli shvatiti da bismo na kraju i prihvatili ono što se događalo a pritom se oslobađamo zakačenosti za problem i nastavljamo dalje bez nepotrebnog tereta.

Snaga konstelacija
je u tome što one ne nude samo mentalni uvid u uzrok problema, nego razrješavaju problem i na emotivnom i fizičkom nivou, a kad razriješimo štetne obiteljske obrasce, ne činimo to samo za sebe nego i za naše pretke i potomke, jer svi su oni dio istog sistema. Na taj način se mogu, bez puno riječi i drame, razriješiti i najteži životni problemi i situacije, npr. samoubojstvo, nevjera, pobačaj, rastava, smrt, teška bolest, ovisnosti, incest, strahovi itd.

Razlog dolaska na konstelacije je uglavnom osjećaj da ste zaglavili u nekom polju života i da postoji obrazac koji se opire promjeni. To može biti kronična bolest, medicinski problemi, teškoća vas ili vašeg djeteta, emotivni problemi, partnerski odnos, poslovni odnos, poremećaj u prehrani, osjećaj nošenja „tereta“, nemogućnost da se krene dalje sa svojim životom nakon nekog događaja itd.

Kao i obično, dok sami ne iskusimo što su konstelacije teško je objasniti što se točno događa, zato dođite i uvjerite se sami.

Voditeljica konstelacija
je Svjetlana Bukovec, educirana voditeljica konstelacija po metodi Berta Hellingera i terapeutkinja i učiteljica u Centru za integrativni razvoj.

„Godinama se bavim obiteljskim konstelacijama koje vodim u Zagrebu i na ljetnim intenzivima na moru.
Obiteljske konstelacije, kao način za razrješavanje odnosa općenito, donose razumijevanje i prihvaćanje skrivenih nijansi odnosa između članova obitelji, ali i ljudi općenito. To dovodi do osjećaja mira i prihvaćanja stvarnosti, te daje priliku da se kroz njih razvijamo na osobnoj razini.
Rad s ljudima kroz jasnu pozitivnu namjeru i prisutnost dovodi do rezultata koji me svaki put ispunjava sa dubokom zahvalnošću za život koji sam odabrala.“

Cijene:
– za vlastitu konstelaciju 500 kn
– za sudjelovanje 50 kn

O točnoj adresi održavanja bit ćete naknadno obaviješteni.

Prijava je obvezna na mail morenaskokic@gmail.com ili na broj telefona 091 797 6086 (Morena)

Comments

Details

Start:
18/03/2017 @ 10:00
End:
19/03/2017 @ 18:00
Website:
https://www.facebook.com/events/1168907396562768

Venue

Dubrovnik
Dubrovnik, Croatia

Organizer

To Du
Close