Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Izložba // Katerina Duda “Hvala, a sad više ništa”

02/03/2018 @ 19:00 - 23:00

Dragi prijatelji,
pozivamo vas na otvorenje izložbe Katerine Dude “Hvala, a sad više ništa” u petak 2. ožujka 2018. u 19 h.

Rad ”Hvala, a sad više ništa” okuplja prizore iz Dubrovnika nastale u specifičnim periodima godišnjeg ciklusa turističkoga grada. Bilježenje gradske svakodnevice započinjem sredinom studenoga, točno po završetku sezone kada postoji šansa da grad nakratko zaživi kao grad. Zatim, krajem ožujka, točno prije kalendarskog početka sezone, razdoblja posljednjih trenutaka tišine, kada započinju pripreme za mjesece koji slijede. Naposljetku, u kasno proljeće, u svibnju tik prije nego počinje nepodnošljiva gužva visoke sezone, a sezonski radnici već su u gradu.
Proces rada trajao je od studenog 2016. do početka 2018 godine. Na početku, zanimalo me možemo li sa stanovnicima grada razgovarati o Dubrovniku, a da se ne osvrnemo na turizam ili zapadnemo u nostalgiju. „Nije to nostalgija, to su stvari potrebne za život“, upozorila me jedna stanovnica. U gradu podređenom sezoni, ne postoje trenuci ili razgovori kroz koje se turizam neće provući. Turizam, prisutan i u onim rijetkim trenucima tišine – u četiri ujutro na Stradunu – dok je sve drugo tiho, dopire iz brujanja bankomata i frižidera iza zaključanih lokala. Istražujem potencijal u onome što je od grada ostalo, u iščekivanju kraja sezone, u ideji o odmoru grada od gužve, konzumacije i scenografije.

Uz izložbu, bit će predstavljena i publikacija Hvala, a sad više ništa, kao dio serije Knjige umjetnika u izdanju ARL. Grafičko oblikovanje napravila je Petra Milički.

Izložba se može pogledati svakog radnog dana od 11 – 19 sati, a otvorena je do 1. travnja. (U slučaju preseljenja ARL u zamjenske prostore zbog obnove prije 1. travnja, o promijenjenom trajanju izložbe ćemo vas obavijestiti)

više na http://www.arl.hr

Program Galerije Otok i ARL omogućavaju: Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik. Rad ARL omogućavaju: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Zaklada Kultura nova.
Hvala.

Comments

Details

Date:
02/03/2018
Time:
19:00 - 23:00
Website:
https://www.facebook.com/events/219168295306709

Venue

art radionica lazareti # art workshop lazareti
Frana Supila 8
Dubrovnik, 20000 Croatia
+ Google Map
Close