Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Jezik i norma / tribina o hrvatskom jeziku

February 22 @ 19:00 - 20:00

Na Međunarodni dan meterinskoga jezika, 21. veljače, započinje već tradicionalna manifestacija Mjesec hrvatskoga jezika koja se na poticaj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u Hrvatskoj obilježava od 2014. godine.

Ovogodišnji Mjesec hrvatskoga jezika Dubrovačke knjižnice obilježit će ciklusom od četiri tribine o jeziku na kojima će se razgovarati o modelu slojevitosti jezičnog identiteta čiju osnovicu čine vrednote, norme, kulturna i ideološka nadogradnja. Voditeljica tribina bit će dr.sc. Katja Bakija, profesorica hrvatskog jezika i književnosti, docentica na Sveučilištu u Dubrovniku.

Prva tribina održat će se 22. veljače u 19 sati, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, a tematizirat će pitanja standardizacije hrvatskog jezika. Gost tribine bit će književni povjesničar i teoretičar književnosti te dugogodišnji lektor na Sveučilištu u Dubrovniku dr.sc. Antun Česko.

U nastavku Mjeseca hrvatskoga jezika, koji traje do 17. ožujka, na tribinama o jeziku gosti Dubrovačkih knjižnica bit će Đurica Drobac, novinar i urednik na HTV, akademski glumac Branimir Vidić Flika i akademik Stjepan Krasić, profesor povijesti na papinskom sveučilištu svetog Tome Akvinskog u Rimu.

Comments

Details

Date:
February 22
Time:
19:00 - 20:00
Website:
https://www.facebook.com/events/1953575334895274

Venue

Dubrovačke knjižnice
Cvijete Zuzorić 4
Dubrovnik, 20000 Croatia
+ Google Map
Close