Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

KVIZ zadnjeg petka + Zdenko Franjić / Slušaj najglasnije

23/02/2018 @ 19:00 - 23:59

Dragi kvizaši s jedne strane
i dragi ljubitelji underground glazbe, književnosti i DIY izdavaštva s druge strane
i najdraži oni koji su i jedno i drugo

dobrodošli na K V I Z zadnjeg petka u mjesecu!
Ipak se još nismo preselili pa se opet vidimo u starom provjerenom prostoru!

Zajedno uz kviz, Art radionica Lazareti s ponosom najavljuje gostovanje Zdenka Franjića, nezavisnog diskografa, izdavača, pjesnika i glazbenika i uradi-sam praktičara života.
Njegova kultna izdavačka etiketa Slušaj najglasnije! ove godine zaokružuje 30 godina, u kojima je Franjić ljubiteljima glazbe po prvi put predstavio cijeli niz danas vrlo popularnih bendova i solo izvođača, s dosad nekoliko stotina objavljenih naslova. Franjić nam je tako otkrio Majke, Satana Panonskog, Bambi Molesterse, Zadrugu, Messerschmitt, Kojote, Goribor, Damira Avdića, Overflow…

Osim glazbe, izdaje i knjige, a sa svim tim, kao i sa trampljenim pločama i stripovima iz cijele regije često ga se može sresti po zagrebačkim koncertima i festivalima gdje negdje sa strane stoji njegov šareni štand. Tako će stajati i u petak u Lazaretima!

Evo rasporeda za tu krasnu zabavnu i poučnu večer!

U 19 sati dokumentarni film Oči u magli
od 19.30 prijave za kviz

20:00 K V I Z

U pauzama kviza razgovaramo sa Zdenkom Franjićem o izdanjima Slušaj najglasnije (glazba) i Bratstvo duša (knjige i stripovi).

Poslije kviza svira nam i pjeva Lutajući DJ Zdena i mogući gosti iznenađenja.

O dokumentarcu:

OČI U MAGLI
(2005, 31.min)
Red. Jadranko i Nino Pongrac

O legendarnom Zdenku Franjiću govore suradnici i novinari, te sam Franjić prolazi biografski kroz detalje fascinantne karijere. Nakon njegovog pojavljivanja diskografska industrija nije ostala ista, a bandovi kao Majke, Humpers ili Bambi Molesters ostvarili su blistave karijere. Zdenko danas vodi etiketu i nastavlja cijelu priču u svom stilu, nezaustavljivo otkriva nepoznate bisere koji čine našu underground glazbenu scenu vitalnom i uzbudljivom. U filmu su korištene brojne ekskluzivne fotografije i bootleg snimci koji do sada nisu viđeni.

Comments

Details

Date:
23/02/2018
Time:
19:00 - 23:59
Website:
https://www.facebook.com/events/336914870149884

Venue

art radionica lazareti # art workshop lazareti
Frana Supila 8
Dubrovnik, 20000 Croatia
+ Google Map
Close