Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

[ NASILJE I OVISNOST MEDU MLADIMA ]

April 18 @ 10:00 - 11:30

Projekt
[ NISI SAM, IMA NAS JOS ]

Jedna od niza aktivnosti koji su usmjereni na stvarne i aktualne probleme u drustvu koji muce naše sugradane! Jedan od njih je…..
Nasilje među djecom ozbiljan je problem i tiče se cijelog društva. O takvom nasilju govorimo kad jedno ili više djece uzastopno i namjerno uznemiruje, napada ili ozljeđuje drugo dijete koje se ne može obraniti. Takvo nasilje može imati oblik prijetnji, tjelesnih ozljeda, odbacivanja, ruganja, zadirkivanja, ogovaranja, uzimanja stvari, a često uključuje neugodne komentare o djetetovoj obitelji ili rodbini.
olika je u uloga roditelja, a kolika škole u sprječavanju nasilja među djecom? Radi li se tijekom nastave dovoljno na rješavanju problema nasilja? Razgovara li se (dovoljno) s djecom o toj temi? Jesu li djeca osviještena o vršnjačkom nasilju? Što njih muči, odakle nasilje potječe? Kako najučinkovitije riješiti problem? Ovisnost o drogama i mladi?
Navedena aktivnost zapocinje sa Velikom javnom tribinom pod nazivom “Nasilje i ovisnost među mladima” na Sveucilistu u Dubrovniku, dana 18.travnja 2018 s pocetkom u 10 sati, na kojem bi trebali gostovati predstavnici Centra za socijalnu skrb, predstavnik pravobraniteljice za djecu te uvazena Bernardica Juretić osnivacica Zajednice Susret te bivsa ministrica u vladi RH-a.

Comments

Details

Date:
April 18
Time:
10:00 - 11:30
Website:
https://www.facebook.com/events/236944236866300

Organizer

To Du

Venue

Sveučilište u Dubrovniku
Branitelja Dubrovnika 29
Dubrovnik, 20000 Croatia
+ Google Map
Close