Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Nomad: Prebukirani grad – prezentacija i izlozba

15/03/2018 @ 19:00 - 23:00

U organizaciji udruge Placa – kolektiv za istraživanja o prostoru u četvrtak, 15. ožujka u 19 sati u prostorima Art radionice Lazareti održat će se prezentacija i izložba završnih radova međunarodne arhitektonsko-urbanističke radionice Prebukirani grad – Overbooking the City.

Radionica Prebukirani grad, koja se održala u Lazaretima 20.-26. kolovoza 2017. je na primjeru Dubrovnika istraživala nove metodologije kojima bi se omogućio svojevrsni balans između sukobljenih dinamika turizma i grada.

Problematika se obrađivala kroz šest tipološki određenih tematskih jedinica (Unutar zidina, Ljetnikovci, Grad i teritorij, Resort, Srđ – novi Dubrovnik i Urbani otoci) koje su kao rezultat imale šest arhitektonsko-urbanističkih radova. Radove će predstaviti arhitekti – mentori pojedinih tema: Marko Padovan, Jasmina Bašić, Jelena Miljanović, Ivan Jurić, Antun Sevšek i Dario Crnogaća.

Prezentacija i izložba organizirane su u sklopu projekta NOMAD. Nomad je privremena urbana oprema dostupna svima kojom se kultivira i promiče nekomercijalno i slobodno korištenje javnog gradskog prostora. Projekt je omogućen potporom Grada Dubrovnika – Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša.

Radionica “Overbooking the City” održala se u organizaciji udruge Urban Transcripts (London) u partnerstvu s udrugom Placa – kolektiv za istraživanja o prostoru (Dubrovnik) i uz potporu Društva arhitekata Dubrovnik, Grada Dubrovnika, Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije i Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije (Sveučilište u Splitu).

Comments

Details

Date:
15/03/2018
Time:
19:00 - 23:00
Website:
https://www.facebook.com/events/197235000873116

Venue

art radionica lazareti # art workshop lazareti
Frana Supila 8
Dubrovnik, 20000 Croatia
+ Google Map
Close