Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Oceanske priče Mladena Šuteja / putopisno predavanje

February 27 @ 19:00 - 20:00

Predavanjem Mladena Šuteja „Od Cape Horna do Polinezije“ nastavlja se ciklus putopisnih predavanja „Putositnice utorkom“ u Dubrovačkim knjižnicama. Šutej je strastveni jedriličar, snimatelj i književnik koji je prejedrio šest puta Atlantik (jednom solo), dva puta Pacifik (jednom solo) , jednom Indijski ocean i tri puta Labradorsko more. Također dva je puta bio na Rtu Cape Horn, jednom prošao rt Dobre Nade i bio na svim svjetskim kontinentima uključujući i Antarktiku.

Iskustva sa svojih ekspedicija, s naglaskom na put od Cape Horna do Polinezije, Šutej će s dubrovačkom publikom podijeliti u utorak, 27. veljače u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Mladen Šutej napisao je sedam knjiga, a osim tih knjiga u još jednoj je koautor i glavni urednik (Nautički peljar Jadrana). Ovom prigodom Irja Jerković predstavit će njegovu zadnju knjigu „Ocean i druge priče“ koja je izdata 2017., a u kojoj se nalaze odgovori na pitanja: Što se mota po glavi čovjeka koji jedri sam 34 dana preko Tihog oceana? Kako je ploviti i pristajati po rijekama? Kako je kad te u zatvoru oslovljavaju sa Vi, a na sudu ti skinu okove i dobiješ kroasan? kao i mnoge druge zanimljivosti.

Comments

Details

Date:
February 27
Time:
19:00 - 20:00
Website:
https://www.facebook.com/events/1784945451807361

Venue

Dubrovačke knjižnice
Cvijete Zuzorić 4
Dubrovnik, 20000 Croatia
+ Google Map
Close