Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Pokreni svoj posao!

27/02/2018 @ 10:00 - 13:00

Razvojna agencija Grada Dubrovnika nastavlja sa Startup Akademijom. U suradnji s tvrtkom „Adut“ organizira besplatnu radionicu „Pokreni svoj posao” koji će se održati u utorak 27. veljače 2018 u prostorijama DURA-e (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik) s početkom u 10:00 sati. Radionica traje 3 sata.

Besplatna interaktivna radionica namijenjena je osobama koje planiraju pokrenuti vlastiti posao na kojima će biti prezentirane prednosti i nedostaci pojedinog oblika organiziranog poslovanja s troškovnog aspekta te propisanih obveznih uvjeta koji su potrebni za obavljanje pojedine vrste djelatnosti. Također, namijenjena je i poduzetnicima početnicima koji se ne snalaze u „šumi“ propisa ili koji nisu upoznati s mjerama poticanja zapošljavanja i sličnim oblicima značajnih zakonom dopuštenih ušteda.

Na radionici, sudionici će dobit odgovore na pitanja koji budući poduzetnici najčešće postavljaju:

– Koji su ključni faktori za ispravan odabir vrste organizacije? Nekom je bolje otvoriti obrt, nekom drugom d.o.o., a kako odlučiti što je za mene najbolje?
– Koje su posebnosti obrtničke djelatnosti? Koje su prednosti paušalnog plaćanja poreza? Koje prednosti nosi utvrđivanje dohotka na temelju poslovnih knjiga? Koji su nedostaci jednog i drugog načina utvrđivanja porezne obveze?
– Želim otvoriti obrt, a najvažniji je uvjet školska sprema koju ne ispunjavam. Što mogu učiniti?
– Želim otvoriti d.o.o. i bio bih jedini osnivač, dakle jedini član uprave i direktor. Mogu li u tom slučaju koristiti poticaje zapošljavanja?
– Je li moguće obavljati samostalnu djelatnost ili registrirati d.o.o. ukoliko sam već zaposlen?
– Koji su troškovi u obrtu, koji u „paušalnom“ obrtu, a koji u d.o.o. (j.d.o.o.)?
– Mora li se j.d.o.o. preoblikovati u d.o.o.?
– Kako koristiti poticaje zapošljavanja?
– Tko može koristiti mjere za zapošljavanje i samozapošljavanje koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje?
– Koje su najvažnije zakonske promjene nastupile u 2017. godini i direktno utječu na moj posao?

Radionicu vodi Antea Kaleb, poslovna savjetnica s četrnaestogodišnjim iskustvom na poslovima financijskog i poslovnog konzaltinga. Vlasnica je agencije za poslovno savjetovanje i od 2006. godine direktorica društva ADUT d.o.o. specijaliziranog za usluge knjigovodstva, računovodstva i poslovnog savjetovanja. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Splitu, smjer Računovodstvo i revizija. Članica je Udruge računovođa i financijskih djelatnika Split.

Prijavit se možete:

Online: https://docs.google.com/forms/d/1-tOrZuu36zZM_8n9xwnEdDIcErgNzVQ8U8AYVfRL4I0/viewform?edit_requested=true#responses
E-maila: mpuljas@dura.hr
Telefon: 020/640-271

Požurite, jer broj polaznika je ograničen!

Comments

Venue

DURA Razvojna Agencija Grada Dubrovnika / Dubrovnik’s Development Agency
Branitelja Dubrovnika 15
Dubrovnik, 20000 Croatia
+ Google Map
Close