Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Radionica kreativnog pisanja – novi ciklus

February 14 @ 18:00 - 19:30

Nedugo nakon što smo predstavili radove nastale na prošloj radionici kreativnog pisanja pod vodstvom naše Staše, krećemo s novim ciklusom! Radionica je namijenjena novim polaznicima, ali dobrodošli su i stari!

Vidimo se na prvom susretu u srijedu 14. veljače u 18 sati u Art radionici Lazareti, na kojem ćemo se dogovoriti o terminima sljedećih susreta.

Radionica kreativnog pisanja je vođeni edukativni i stvaralački proces. Pretpostavlja se da su polaznici radionice voljni sudjelovati u stvaralačkom procesu uz vodstvo, evaluaciju i raspravu koja se odnosi na književno teorijski i povijesno književni kontekst.
Pristup je individualan, a sam tematski sadržaj radionice ovisi od individualnih sposobnosti i ukusa polaznika i dogovora s voditeljicom. S obzirom na broj sati očekujem da ćemo se usmjeriti na pisanje kratke priče, poezije, lirskih zapisa no to ipak ovisi o okolnostima susreta i druženja. Radionica je uvijek spoj mnogih čimbenika i tiče se karakteristila prostora, vremena i ljudi.
Radionica nudi uvid u niz tehnika i vježbi koje oslobađaju i potiču, odnosno pomažu u kreaciji vlastitog književno umjetničkog teksta, pruža podršku u nadilaženju stvaralačkih blokada, prepreka i poteškoća kod određenih književnih postupaka i podržava temeljna znanja iz književne analize, kritike i naravno lektire. Radionica traje 20 sati, odnosno oko tri mjeseca, zahtijeva određenu disciplinu polaznika i vrijeme potrebno za pisanje.

Voditeljica radionice je Stanislava Nikolić Aras. Osim predavanja iz književnosti, uvida u epske i lirske tehnike, savjeta za čitanje i individualnog pristupa polaznicima u svrhu što boljeg napretka, organizirat ćemo i pokoji književni susret i gostovanje pisaca na samoj radionici. Za sva pitanja obratite se voditeljici ili organizatoru.

Vidimo se!

Comments

Details

Date:
February 14
Time:
18:00 - 19:30
Website:
https://www.facebook.com/events/2059545037608080

Venue

art radionica lazareti # art workshop lazareti
Frana Supila 8
Dubrovnik, 20000 Croatia
+ Google Map
Close