Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Subotnja kava u Galeriji

17/02/2018 @ 10:00 - 13:00

Umjetnička galerija Dubrovnik u subotu, 17. veljače u 10:00 sati organizira stručno vodstvo kroz aktualnu izložbu „Točka iščeznuća“ i osvježenje za posjetitelje.
Nakon odlične reakcije naših sugrađana na novi program, odlučili smo nastaviti s ovim projektom i u narednim mjesecima.
„Subotnja kava u Galeriji“ novost je u programu Umjetničke galerije Dubrovnik kojom se još više želimo približiti našim sugrađanima i svim posjetiteljima grada Dubrovnika nudeći im drugačiji doživljaj jedne kulturne ustanove. Ovakav vid interakcije s posjetiteljima izvodit će se jednom mjesečno kroz aktualne izložbe ili stalni postav.

U subotu, 17. veljače 2018. godine, kustosica izložbe Jelena Tamindžija provest će sve posjetitelje kroz postav aktualne izložbe „Točka iščeznuća“, jednog od najpoznatijih svjetskih fotografa, Ahmeta Ertuğa.
O važnosti ove izložbe govori i činjenica da je ova izložba uvrštena među 5 najznačajnijih i najiščekivanijih svjetskih izložbi u časopisu Turkish Airlinesa za 2018. godinu uz izložbe u Londonu, Amsterdamu, Istanbulu i Tokiju.
Za izložbu u Dubrovniku, turski se fotograf predstavio s 20 fotografija velikih formata (225 x 180 cm) reprezentativnih interijera građevina snimljenih u Italiji i Dubrovniku.

Ertuğ izdaje umjetničke knjige limitiranih edicija, od kojih svakako treba izdvojiti knjigu o Hermitage muzeju u Sankt Peterburgu gdje ga je pozvao sam direktor Mikhail Piotrovsky povodom 250. godišnjice osnutka muzeja, čiji prvi primjerak pripada ruskom predsjedniku, Vladimiru Putinu.
Upravo projekt izrade velike fotomonografije Dubrovnika, koja bi se realizirala u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik, fotograf Ahmet Ertuğ predstavio je i gradonačelniku Matu Frankoviću prilikom zadnjeg posjeta.

Nakon stručnog vodstva, svi posjetitelji, kako odrasli, tako i djeca, moći će se osvježiti kavom i sokovima.

Veselimo se Vašem dolasku!

Comments

Venue

Umjetnička galerija Dubrovnik / Museum of Modern Art Dubrovnik
Frana Supila 23
Dubrovnik, 20 000 Croatia
+ Google Map
Close